Bloggen sitter ner med Moa på Viskan Vinbar

Visst är det härligt med underbara personer med karisma och karaktär!

Den här gången får vi lära känna Moa lite bättre och får veta lite mer om henne…

Namn: Moa Eriksson

Ålder: 22

IMG_8691 (1)


Jag är uppvuxen i Bollebygd med mina föräldrar, syster och två katter men bor sedan ett par år tillbaka i Borås med min sambo Victor. De senaste fyra åren har jag hunnit utbilda mig till bartender i London, jobbat under Vasaloppet i Mora, bott och jobbat på hotell på Korsika och rest jorden runt. Nu har jag varit tillbaka i Sverige i nästan ett år och försöker jobba ihop ett starkt kapital för nästa äventyr!

Berätta om ditt/dina jobb:

På Vinbaren jobbar jag både som servitris och bartender vilket passar mig perfekt, då får jag både den personliga kontakten en kan få vid bordsservering samtidigt som jag får använda min kreativitet och kunskap bakom baren.
Jag är också anställd som skådespelare på kultkompaniet och har de senaste 8 månaderna turnerat med Peter Pan i Sverige nästan varje helg.

Vad brinner du för i vardagen?

Min stora passion är teater och dans, det är det all min lediga tid går till. Just nu repar jag för De tre musketörerna som har premiär i juni på parkteatern här i Borås. Utöver det är jag tillsammans med två andra tjejer ledare för vår teater-rekvisitagrupp, ansvarig för alla dansnummer i föreställningen (tillsammans med två andra) och sen har jag en egen dansgrupp 1 gång i veckan också.

Varför började du på Vinbaren?

Jag hade varit i kontakt med Neil (restaurangchefen) sedan mitten på förra sommaren, men det var inte förrän i oktober jag gjorde min första kväll. Jag hade ett annat jobb under den perioden men det var inte hållbart för mig och då fick jag ett provpass samma vecka om jag inte minns fel.

Vad är roligast med ditt/dina jobb?

Att få träffa så mycket människor och få erbjuda bra service. Ofta när en läser det så låter det kanske lite löjligt, men jag blir verkligen genuint glad när gäster är nöjda och kanske till och med har fått något de inte väntade sig. Jag gillar att vara en restaurangarbetare med karaktär, jag gillar exempelvis att presentera mig med namn för mina bord och lägger gärna några extra minuter på att bara prata lite. Sen är ju såklart kollegorna det viktigaste- tur att det goaste gänget i hela stan finns just på Viskan! Inte bara vi som är på golvet utan också kockarna och diskarna, vi kommer alla så bra överens.

Vilken är din inspirationskälla?

Om jag ska komma på nån i denna sekund så skulle det vara min danslärare Petra Andersson på kulturföreningen tåget. Hon är så cool bara, hon ser direkt på mig om jag är nere och säger alltid rätt saker. Hon är så stark och säger alltid vad hon tycker. Det är sån jag vill vara, rättvis, lojal, stark, passionerad och snäll.

Hur visste du att du skulle vara så bra på att jobba på ett ställe som Viskan Vinbar?

Jag vet att jag är duktig inom restaurang så att det blev så bra med just Viskan kan jag nog med säkerhet säga att det har med kollegorna att göra. Cheferna är jättebra och likaså kollegorna, vi hjälper varandra och kan ha kul på jobbet.

Berätta ett valfritt, gärna roligt minne från jobbet:
Jag kommer ihåg min provkväll. Jag hade aldrig ens varit på vinbaren förutom när jag pratade med restaurangchefen en gång,  vi var en kort i personalstyrkan, det var lördagkväll och lönehelg, vilket betyder att det är extremt mycket att göra och ingen tid för genomgång eller runtvisning. Jag fick lära mig bordsnumren och Neil & Nima sa till mig att antingen känner du att det blir för mycket- eller så klarar du det. Och det gjorde jag, jag hade jätteroligt.

Foto: Jens Eliasson