Rawfood lasagne Viskan

Hur rå är raw fooden?

Som många har lagt märke till så har vi alltid minst ett raw food alternativ i vår meny.
Vi hör alltid om hur bra det är med raw food men ibland kan man undra, vad är riktig raw food?
Jo, i raw food exkluderas all mejeri och kött av alla slag, även allt från havet. Och inget får värmas till mer än 42-47 grader.
Här lagar man sin mat på frukt och grönt, rotsaker, nötter, frön, alger, örter, groddar, ärtor, bönor, linser, svampar och oljor.
Varför många upplever positiva effekter av den kosten beror främst på att man inte förstör enzymerna och näringen i maten och då kan kroppen nyttja dem mycket bättre. Man kan också välja att äta raw food kost till viss del, t ex 40 eller 50% av sin totala kost och till och med då uppleva positiva hälsoeffekter.
På Café Viskan centrum är det Mia som lagar raw fooden med stort intresse och stor omsorg. Och man kan inte påstå att maten inte vacker och färgglad heller. Så prova gärna nästa gång du besöker oss. 😉