Fröfröjd

Jo såhär en torsdag och med helgen stundandes så vill vi dela med oss av ett recept på det godaste fröknäcket vi vet! 

Ofta faller fröknäcke isär och blir till smulor eller så smakar det inte så gott om man Vill få det med så låg kolhydrathalt som möjligt. Men denna knäckis knäcker faktist!

Här kommer receptet, provar du det och bestämmer dig för att lägga upp så glöm inte att #:a oss #cafeviskan

Glad torsdag på er alla vänner!

1dl solroskärnor

1dl sesamfrön

0,5dl hela linfrön

2msk pofiber

1msk fiberhusk

0,25-0,5dl kokosolja (med eller utan smak)

2,5dl vatten

1/2tsk salt

Lite flingsalt, vallmofrö eller annat gott som man vill strö på

Ugnen ska vara 150 grader varm. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och kokosoljan och tillsätt. Blanda ihop till slät deg.

Täck plåten med bakplåtspapper och lägg blandningen på. Lägg ett till blad med bakplåtspapper och släta ut på hela plåten med händerna eller en träsked.

Grädda i ca 50min, ta ut och skär upp i bitar/rutor. Sätt tillbaka i ugnen i ca 5min till. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar i 30min till. Känn att brödet är helt torrt och inte mjukt längre. Låt det stå och torka sedan så länge du anser nödvändigt. 

Förvara i sluten behållare.

Låt det väl smaka!