Hur ekologiskt vill vi äta?

Vid det laget vet vi alla att det är bra att äta ekologiskt. Det gör gott för våra kroppar och vårt välmående samtidigt som det är snällt mot vår planet. Det blir ännu mer miljövänligt när produkterna dessutom är närproducerade och slipper transporteras långa sträckor för att nå oss som slutkonsument.

Känslan är att, medan det tidigare kanske var mer av en trend att äta ekologiskt, blir det idag alltmer en livsstil och en självklarhet för många.

Våra krav på de råvaror som vi konsumerar ökar i takt med utbudet på marknaden. Många gånger föredrar vi att handla mindre men bättre. Vilket i sin tur leder till att vi slänger mindre mat. Också det är en jättepositiv trend för vår miljö och hur vi fördelar resurserna. Samtidigt som vi i de rikare delar av världen visar att vi vill ha en rättvis kedja och att vi inte är beredda att överkonsumera som resulterar i hög waste längre.

Alltså lever vi i en mer ekologisk matvardag. Samtidigt är vi allt oftare ute och äter, t ex på helger eller kvällar. Men vad väntar vi oss när vi är ute och ska beställa mat? Hur viktigt tycker vi att det är att kunna ha den valmöjligheten att beställa ekologiskt även när vi är ute och äter? Är det lika viktigt att ekologiskt och närproducerat finns på menyn som det är att kunna välja en gluten- eller laktosfri rätt?

Jo, såhär är det, att det ekologiska även har tagit sig in på de finare menyerna, och ger oss helt nya valmöjligheter både vad gäller mat och dryck!

På Viskans Vinbar t ex kan du äta en ekologisk trerättersmiddag och dricka ekologiskt till din mat.

Förslag på ekologisk trerättersmeny och viner kommer här:

Förrätt

MUSSLOR I EN KRÄMIG VITVINSKY SMAKSATT MED SHERRY SERVERAS MED NYBAKAD BAGUETTE.

Vin: ALSACE, RIESLING TRADITION (Vitt) 

IMG_7296  IMG_7294

Varmrätt

LÅNGBAKAD LAMMLÄGG MED ROTFRUKTSALSA.

Vin: LE COLOMBIER VACQUEYRAS (Rött)

IMG_7295IMG_7293

Efterrätt

CREME BRULÉE MED KARAMELLISERAT PÄRON OCH LAVENDEL.

Kaffe: VISKANS EKOLOGISKA ESPRESSO

 kaffeCreme-Brulee

Låt dig väl smaka!