Nima pratar om Viskans ekologiska kaffe…

  • Hur föddes idén till eget kaffe?

– Vi har haft idén i ca 4 år. Det är ju lite känsligt med kaffe för det är vår huvudprodukt.Vi hade redan ett bra kaffe men ville höja nivån några snäpp till. Visionen var ett ekologiskt kaffe som var spårbart och rättvist hela vägen.

  • Vilka är fördelarna?

– Nu kan vi styra kvalitet, land, producent, böna, böndernas arbetsförutsättningar. Det är en transparent kedja och kaffet är anpassat till vår stads vatten för att uppnå bästa arom och smak.

  • Vilka länder kommer kaffet ifrån?

– Espresson som heter Rosso är 80-20 arabica och robusta, arabican kommer från Dominikanska Republiken och robustan kommer från Tanzania.

Bryggkaffet heter Cento Anni och är 100% arabica. 80% från Dominikanska Republiken och 20% från Sumatra i Indonesien.

Blandningarna är noga övertänkta för att ge båda kaffetyperna rätt styrka och karaktär och alla bönorna är givetvis ekologiska.

  • Kan du berätta om processen fram till att kaffet når oss?

– Bönorna köper vi ju direkt från bönderna. När det når vårt rosteri, rostas de enligt vårt recept. Sedan packas de direkt och kommer till oss.

  • Kan man få tag på kaffet någon annanstans än hos er?

-Ja, förutom på alla våra enheter säljs kaffet också hos Cassise Delikatesshandel på Österlånggatan 40 här i stan och på ICA City Knalleland .

 

Nima lägger också till att han nog skulle kunna prata om kaffet i flera timmar men tänker att vi nöjer oss såhär just nu 🙂

Kaffe