Calavdos Nouvelle Vogue

I söndags var det dags för årets första, riktigt häftiga happening! En tävling som hölls på Vinbaren där några riktigt duktiga bartenders från hela Sverige deltog. Alla drinkar som gjordes skulle innehålla Calvados, ett franskt äppelbrännvin. Tävlingen hölls av Sveriges Bartenders Gille, SBG vilket är Sveriges enda rikstäckande nätverk av bartenders och grundades 1949!

Stämningen var på topp under hela kvällen, många av de tävlande hade en fantastisk historia att berätta efter vilken de hade skapat sina mästerverk till drinkar. De hade rest hit till vår stad från landets alla håll, från Kiruna till Skåne. Men viss hade vi lokala stjärnor som tävlade också. Listan på de tävlande, deras arbetsplats och hemort finns på www.sbg.nu

Juryn hade ett svårt jobb då alla drinkarna var helt magiska! Tänkte att ni säkert vill få en liten inblick i hur drinkarna såg ut och också vem som vann! Vinnaren heter Dosa Ivanov och är barchef på hotel Post Clarion.

Dosa hade en ljuvlig kärlekshistoria från vilken han hämtade inspiration till att skapa den vinnande drinken.

Här kommer också lite bilder från kvällen! Jag vill passa på och tacka Iza Möller och David Lozano för deras bidrag till de vackra bilderna och tack till vår egna Oscar Hernandez som bjöd in SBG och tävlingen in till Vinbaren!

IMG_4052 image3 image4 image5 image6 image7 image8 image9 image2 image1