Business Lunch på Vinbaren

Innan jag kom till Viskan så arbetade jag på Irland. Innan dess hade jag även varit flertalet gånger på besök i Manchester där en god vän till mig bor. Hon arbetar mitt i företagsdistriktet och en dag när jag kom dit fick jag sitta på ett fik i några timmar innan hon slutade jobbet.

Det var många människor som klev ut och in genom dörrarna, alla i fina kostymer och med dyra portföljer, iPads och/eller datorer framför sig medan de drack en kopp kaffe eller te. Sällan var det någon som tog något sött att äta till och hela besöket tog väl allt som allt aldrig mer än en halvtimme.

Själv satt jag lugnt i ett hörn och drack på min alldeles för stora kopp med varm choklad och läste min bok. Ett tag blev jag nästan orolig över att de skulle be mig dricka upp och lämna plats åt alla stressade själar, men jag såg väl alldeles för vilsen ut för det, haha.

Just i Manchester är det inte så unikt, inte heller i många andra stora städer runt om i Europa, det där med affärs-luncher av välklädd sort. Många möten och kontakter sker just över en lunch, och personligen tycker jag att det är hemskt trevligt att samtala med någon över mat. Det blir som en gemensam nämnare, båda sitter faktiskt och äter maten tillsammans, och oavsett hur utgången blir efter mötet har man i alla fall haft en någorlunda trevlig stund tillsammans.

Det är därför med stor spänning som jag längtar till den 24:e mars. Jag bjuder på en bild som man bland annat hittar i våra menyer inne på Vinbaren, och har man fler frågor eller bara är nyfiken så kan man ringa efter klockan 15:00 på 033 – 10 25 90.

businesslunch