Ett nytt år, samma gamla löften!

Hej Borås! Hur var nyår? Jag hoppas verkligen att ni alla hade det precis så bra som ett avslut/en  ny början ska vara! Många nya nyårslöften tro? Är det inte alltid så att i januari månad är högsäsong för både gym och hälsokostavdelningar i matbutikerna. Men vet ni, vi har faktiskt en hel del nyttiga alternativ hos oss också, och jag tänkte tipsa er om dem nedan!

I smörgåsväg:

Allt vårt bröd till smörgåsar bakas av ett bageri och skickas till oss tidigt varje morgon. Utöver det har vi vid vissa tillfällen vårt hembakta LCHF-bröd som är mycket populärt, samt det riktigt grova rågbrödet. Vi tycker att magen ska få jobba ordentligt med fiber, och om det är någon brödsort ni saknar så kan ni alltid säga till oss!

I bakkylen:

Som många av er säkert redan provat, har vi både osötade smoothies och yoghurt med bär och nötter. Yoghurten är 10%-ig och helt osötad. Personligen tycker jag att det är väldigt gott att ringla lite honung över den innan man äter!

Vi har även flertalet osötade bakverk och LCHF-alternativ att välja mellan. Vad sägs om mandlar doppade i mörk choklad, LCHF-tårta med nötter, fruktskålar av olika slag, ja, det är bara fantasin som sätter stopp! När tiden finns gör vi även våra populära raw-bollar, en nyttigare variant av chokladbollen som ofta innehåller nötmjöl och torkad frukt. Mums!

Att äta:

Vi på Viskan är mer eller mindre kända för våra sallader. Du kan i princip få vilken sallad du vill, vi tycker nämligen inte att det gör något om man vill plocka bort exempelvis pastan eller annat från sin rätt. Utöver de som ni själva gillar att komponera ihop har vi flertalet olika LCHF-rätter, men även olika måltider framtagna i samband med kostrådgivare och träningsanläggningar. Det bästa är nämligen när det är både nyttigt, och gott!

Utöver att tänka på vad man äter, tycker jag att det är viktigt att man kommer ut och rör på sig. Det kan tyckas som en kliché, men försök att ta en promenad till stan nästa gång, ta gärna trapporna istället för hiss, gå en annan väg hemåt, you name it! Kroppen gillar kanske inte att röra på sig till en början om man inte van, men bestämmer man sig för att sakta men säkert börja röra på sig är det ingen konst att hitta vardagsmotion. Jag själv är ingen gymmänniska, men har lovat mig själv att utöka min motion från vanliga promenader till att få min kropp att må precis så bra som den kan må!

Viskan

Så.. Är ni med oss Borås? Nu kör vi!