En vanlig morgon på Viskan!

Hej Borås!

Hoppas allt är fint med er. Ni har väl inte glömt att jag lovade er en bakom kulisserna en morgon på Viskan? Det är mycket som händer under morgonens första timmar, och det är viktigt att allt blir gjort eftersom det är förberedelser inför hela dagen. Vår morgonpersonal är därför väldigt tidseffektiva och snabba i benen, eftersom det gäller att alltid ligga steget före 🙂

Morgon

På morgonen när man börjar är det helt tyst i restaurangen. En av de viktigaste sakerna att hinna med innan vi öppnar klockan halv åtta, är att tända lampor, tända levande ljus och sätta på musik. Allt för att det ska kännas så hemtrevligt och mysigt som möjligt att äta hos oss.

Frukost

Frukosten dukas upp med färska råvaror, varje morgon. Det finns alltifrån hemgjord müsli, getost och leverpastej, till prinskorv och flera olika sorters nybakat bröd.

Frukost

För de som är glutenallergiker ordnar vi alltid eget bröd så att även de kan äta smörgåsar till frukost.

Bullar

Ni som besöker oss extra tidigt får ta del av den underbara doften av nybakta kanelbullar som sprider sig i lokalen mellan åtta och nio. De bakas alltid på morgonen, vi på Viskan tycker nämligen att det är godast när det är färskt.

Städning

 När klockan slagit tio är det dags att plocka in frukosten. Vi fyller på det som gått åt i torrvaruväg, och börjar förberedelserna inför lunchen som startar en timme senare.

Bakkyl

Under tiden som vår frukostbuffé pågår är vi inte sysslolösa. Det är på morgonen vi förbereder vår bakkyl med färska bakverk att erbjuda våra gäster under dagen.

Dekorera

Vår bagare bakar alla bakverk på natten, som vi tar fram på morgonen. Det ska dekoreras och smyckas, eftersom vi tycker att man upplever mat och bakverk med alla sina sinnen. I bakgrunden ser ni vår kniv doppad i kokhett vatten, dels för bli ren innan användning, men samtidigt för att inte sprida ingredienser mellan olika sorters bakverk då vi är måna om allergiker.

Bakkyl

Det tar ungefär en timme att bli klar med allting. Här ser vi även att alla skyltar börjar dyka upp på bakverken. 

Yoghurt

En god egenskap som cafébiträde är att ha en stor sammarbetsvilja. Det är viktigt att alla hjälps åt precis lika mycket, och samtidigt som Victoria har förberett bakkylen ser ni i bakgrunden att Isabelle gör i ordning yoghurt med färska bär och nötter samt smoothies. Därtill fylls smörgåskylen med mackor som köket gör varje morgon.

Dagen Lunch

 Varje dag uppdaterar vi våra skyltar med dagens lunch. Vi serverar även veckans soppa som alternativ till dagens. På bilden ser ni Isabelle som skriver skylten, och ni ska veta att det är svårare än man tror att snabbt skriva en skylt som både ska vara snygg och läsbar för våra gäster 😉

Soppa

Till dagens lunch ingår det alltid nybakat bröd, smör och olivtapenade. Beroende på vilken soppa som serveras ingår det även tillbehör till den. På bilden ser ni både bacon, rödlök och örtsmör, jag skulle ana att det serveras en blomkålssoppa!

DSC_0681

Utöver våra dagens lunch-alternativ serveras alltid våra goda sallader och varmrätter. Dessutom har vi ett urval av sallader som även de ingår i luncherbjuandet, så att så många gäster som möjligt ska känna sig nöjda under arbetsdagen!

Ljusivårthus

Kort efter att lunchen startar är det full rulle fram till sen eftermiddag. Nästa gång får ni följa med bakom kulisserna när vi stänger en vardag! 

Efter denna dag gick jag hemåt, väldigt glad och nöjd. Det är så roligt att få vara med i tempot på en av Borås största restauranger och fik, och jag blir lika imponerad varje gång jag ser mina kollegor i drift. Tänk att vi tillsammans driver Viskan, och att ni väljer att besöka oss. Ha en fantastiskt fin vecka allesammans, tills vi hörs igen. Kram!