Snart november!

Kan ni tänka er vad fort tiden går? Vi får hoppas att vi får en riktigt fin vinter i år, en kristallklar, vit och iskall sådan, som inte gärna behöver fortgå ända till mars månad 🙂

Fasad

Vår tävling håller på för fullt, likaså arbetet med att göra vår fasad finare. Vår byggnad är en av de finaste i Borås (enligt mig) och jag tycker att det ska bli kul att se det färdiga resultatet, efter putsning! 

I övrigt fortsätter arbetet precis som vanligt. Jag och mina arbetskamrater kan äntligen andas ut efter sommaren och börja fokusera lite mer på hösten och vintern. Det blir mycket mer fokus på värmande drycker, något som jag tror att vi alla tycker mycket om att utmana oss själva i. Jag minns när jag började på Viskan en gång i tiden, jag förstod verkligen inte hur det kunde vara så förbaskat svårt att skumma mjölk. Att få den rätta tjockleken, den rätta värmen, att inte få den att skikta förrän precis innan toppen, att kunna göra blommor, löv och hjärtan, ja, you name it! Det var inte förrän jag gått min baristakurs som jag insåg knepen bakom, och framförallt alla hemligheter till hur man får en riktigt GOD kaffe. För det är det jag brukar trösta mig själv med (och alla nya medarbetare när det inte riktigt blivit som man tänkt), det är ändå smaken som är det viktigaste. & att brygga den perfekta espresson, med så mycket smak som möjligt, utan den minsta bitterhet är en riktig konst. Det ni!

Jordgubbar

 

Vi fick en beställning på chokladdoppade jordgubbar häromveckan, det finns nog inget som är så gott som frukt och choklad tillsammans! Denna bild togs av vår medarbetare Sophie, mitt uppe i stöket!

Sallad

 

En annan färgglad bild fick vi av Viskan Express, där många take away-beställningar går iväg varje dag. Här en bild tagen av Erika, chèvresalladen är utan tvekan en av favoriterna.

Ni får alla ha en riktigt fin dag, trots vädret! Själv ligger jag hemma med den typiska höstsjukan, och dricker te för fulla muggar. Dock var det så himla längesedan jag kikade in här på bloggen, och jag saknade er alldeles för mycket för att bara ligga och inte göra någonting alls. Nu har mina fingrar motionerat klart, hej då, Borås!