Invigning av vår nya vinbar!

Jösses, vad jag är trött idag. Ändå var jag en av dem som gick hem tidigt, runt elva-snåret traskade jag och mina arbetskollegor hemåt. Men vilken kväll! Det är så himla underbart att träffa alla människor som man bara hälsar på bakom disken varje dag. Att så många blivit en del av både mitt, mina kollegors och mina chefers liv är ju helt fantastiskt! Jag tog lite bilder under kvällen också, så jag bjuder på en ordentligt titt som jag lovat er så länge nu! Ni får ursäkta att alla bilder är tagna med mobilen, men så går det när man har bråttom och inte hittar minneskortet till kameran.

Shiva & Mimi

Jag fick äran att ha sällskap av mina fina kollegor vid bordet. Här ser ni Shiva och Mimi, Mimi jobbar inte lika mycket hos oss nu som innan då hon har fullt upp med musiken som huvudsyssla. 

Vinbar

 Baren var ordentligt påfylld av olika sorters vin och drinktillbehör inför kvällen. Belysningen bakom hyllplanen är samma som vi tänder bakom våra bokstäver i fiket!

Vinkyl

Bakom den stora salen, vid toaletterna hittar ni vår vinkyl. Här förvaras alla utvalda viner och champagne, under temperaturkontroll. Visste ni förresten att golvet som är lagt här inne är gjort på alla de plattor som blev över i slutändan? Inget ska gå till spillo!

Tavlor

Borås som stad betyder mycket för bröderna, och hur visar man annars sin uppskattning än med fem tavlor av det mest framträdande för vår stad?

Jazz

 Det bjöds på livejazz under hela kvällen, något som jag personligen uppskattade väldigt mycket.

 

Restaurangen

 Temat på vår nya vinbar är utan tvekan marrakech, som är namnet på en stad i sydvästra Marocko. Det vimlar av marockanska influenser, men jag tycker även att det andas lite indiskt här och var. Jag är otroligt imponerad av vår duktiga inredare Mia, som än en gång lyckats förvandla ett tomt rum till något som lever, något som andas.

Restaurangen

Lamporna som hänger ovanför borden precis jämte baren ger ett väldigt varmt och mysigt ljus.

Meny

 Som komplement till menyerna vid borden har vi skrivit upp de mindre rätterna man kan välja som tilltugg om man inte är hungrig. En riktigt smart idé tycker jag, speciellt för alla de som bara tänkt dricka vin.

Stora bordet

Det fanns några bord som var avsedda för större sällskap, denna mysiga hörna är ett av dem.

Baren

Baren och rören är helt gjord i koppar, och om ni minns Lokalkanalen Borås klipp när de var och besökte oss minns ni kanske att det är gjort av en lokal konstnär.

Meny

Menyn som skapats av våra duktiga kockar har även jag hjälpt till att skriva. Det är så roligt när man håller ett färdigt resultat i sin hand, allt blir mycket mer verkligt. Likaså kan jag tänka mig att bröderna kände igår när de stod i sin färdiga restaurang.

Blommor

En av alla blommor som våra gäster hade med sig under invigningen, det blev nästan en hel djungel till slut!

Champagne

Det bjöds på champagne vid entrén innan minglet.

Röda mattan

Röda mattan var framtagen dagen till ära, och just denna bild tycker jag ser så himla mysig ut. Det känns som om man hittat en gömd liten lokal restaurang på en bakgata på sin semester. Fattas bara medelhavsklimatet!

Uteserveringen

& så en sista bild på uteserveringen innan alla tog plats!

Nu ska jag fortsätta prata med Emma och Ida som jag är hos på vår anläggning i Knalleporten. Vi har ätit dagens lunch tillsammans (pannbiff med lök, hemgjort potatismos och gräddsås), precis vad man behöver dagen efter ett event. Nu ser jag fram emot att öppna och sätta igång på riktigt, ni får inte heller glömma att jag lovat er tävlingar framöver! Ha en superfin dag Borås, vi ses!