Höst ger tröst

Hej Borås!

Nu känner man verkligen att kylan kommer tillbaka, det blir mörkare på kvällarna och jag själv behöver ha jacka på mig till och från jobbet numera, så sakteliga blir det väl en vinter i år med. Det gör mig dock inget, men jag vet att det finns många därute som verkligen älskar sommaren, men vad finns bättre att trösta sig med än en iskall höstmorgon när solen strålar, luften är klar och ren att andas och löven skimrar i alla möjliga färger? För att inte tala om alla grymma koftor och stövlar man äntligen får dra på sig. Nej, vet ni, hösten är en tröst innan vintern, och innan vi hunnit blinka är sommaren tillbaka i sin fulla prakt. Tag vara på tiden!

Vi har som många av er vet frukost varje vardag 07:30-10.00. Den kostar bara 79:- och jag tycker att det är billigt med tanke på hur mycket som finns att välja mellan. Pannkakor, yoghurt, müsli, färska bär och frukt, nybakat bröd, massor av olika sorters röror, flera sorters ostar, salami, skinka, korv, stekt bacon, äggröra, juice, kaffe, te, jag kan skriva hur mycket som helst! Bäst är ändå att ni kommer in själva en morgon och kikar, till dess bjuder jag på lite nytagna bilder av vår duktiga Victoria! Hon jobbar nästan varje vardagsmorgon och älskar att göra det mysigt för er som äter. Tänder ljus, sätter på musik och dukar fint. Allt för att morgonen ska bli en så bra start som möjligt!

Nybakat bröd

Det finns alltid flera olika sorters bröd att välja mellan, ljust, grovt och LCHF-variant. Alltid färskt förstås!

Värmeriet

I våra värmerier finner ni nystekt bacon, hemgjord äggröra, stekt ägg, korv och pannkakor. Det fina med att jobba morgon är också att träffa brödernas pappa, Essi (ni ser honom bakom disken). Han står alltid med oss när vi förbereder alla bakverk då ni fortfarande ligger och sover hemma. Efteråt läser han alltid Borås Tidning och äter frukost. Det är det som är det fina med familjen som finns bakom Viskan, vi är alla ett team.

Långbord

Numera använder vi vår bardisk som långbord, här hittar ni mängder av tillbehör till smörgåsen eller till yoghurten.

Långbord

Müsli och torkad frukt är en självklarhet, det finns även kall juice, olika sorters nötter och fröer att välja mellan.

Långbord

 

Det finns inte många sätt som är bättre att vakna på än när man unnar sig en frukost innan dagen drar igång. Det är sällan Viskan är så lugnt och fridfullt som under frukosten och det känns verkligen som om man får piggna till i sin egen takt. Bara några timmar senare är det full lunchrusch och lugnet är ett minne blott. Men det är också det bästa med att jobba på café, ingen dag är den andra lik, och vi har minsann aldrig tråkigt tillsammans!