Baristakurs p? Viskan!

Vi p? Viskan arbetar st?ndigt f?r att f?rb?ttra v?r verksamhet till f?rm?n f?r v?ra g?ster. Vi serverar m?nga olika sorters m?ltider och drycker om dagarna, men i Sverige d?r vi har ett stort kaffeintresse och en n?stintill unik lattekultur ?r det otroligt viktigt att g? in p? ett caf? och bli serverad en riktigt god kopp kaffe. D? vi i personalen lika mycket som v?ra g?ster uppskattar en riktigt bra espresso med runda, jordiga toner utan bitterhet var det d?rf?r dags f?r n?gra utvalda att f? g? en kurs som anordnas av v?r egen kaffeleverant?r, Monteriva.

Full koncentration, att beh?rska kaffe till fullo ?r en konst som tar m?nga ?r att l?ra sig. Fotograf: Victoria.

Oscar, med flera ?rs erfarenhet av kaffe och med ett stort, gediget intresse gick igenom fr?n grunden, med alltifr?n olika b?nors h?rkomst, hur de v?xer, till hur man med r?tt kilotryck per kvadratcentimeter pressar det nymalda kaffet innan bryggning. Att bli barista ?r en titel sv?r att er?vra och bem?stra och det ?r en konstart som ingen egentligen kan beh?rska till fullo d? kaffeb?nan st?ndigt f?r?ndras, som en levande organism. Det viktigaste ?r att ha stor respekt f?r kaffet och b?nan, att behandla det med ?mhet och otrolig snabbhet d? all arom ska ?verf?ras fr?n b?nan till det f?rdigbryggda kaffet.

P? Viskan serverar vi m?nga olika varianter av kaffe, alltifr?n en latte med eller utan smak till en americano, allt f?r att v?ra g?ster ska kunna f? precis det de ?r sugna p? f?r stunden. B?norna vi f?r levereras fr?n Minerva som alltid best?ller hem i omg?ngar utan att ha ett lager, f?r att alltid kunna erbjuda f?rska, aromrika b?nor till v?rt caf?. V?rt bryggkaffe som ni serveras dagligen beskrivs av Monteriva som: ”Ett kaffe med mjuka toner och elegant eftersmak. Kaffet ger en rund och frisk smak som avslutas med en l?ng och behaglig eftersmak med ton av karamell. B?norna odlas i Colombia p? Andernas gr?na sluttningar, d?r f?r de en ljum plats att v?xa sig mogna. Den h?ga jordm?nen ger kaffet sin fina karakt?r.”?

Basen till alla andra kaffevarianter ni har f?rm?nen att v?lja mellan hos oss best?r ist?llet av en b?nblandning best?ende av b?de Arabica och Robusta. Monteriva beskriver det som: ”Ett elegant kaffe, med tydligt inslag av robustab?nan f?r att ge botten ?t smaken. Kaffet ?r bra balanserat och ger en crema som h?ller f?r en siesta i solen.” & eftersom vi ofta h?vdar att solen alltid skiner inne hos oss, ?r detta ytterligare en god anledning att kika in f?r en god kopp espresso eller en vanlig, svart bondkaffe. Vi i personalen tackar f?r en otroligt l?rorik afton och l?ngtar efter att f?rb?ttra oss ytterliga i praktiken och hoppas att v?rt intresse och engagemang m?rks hos er som v?ljer att fika hos oss. Varmt v?lkomna!