Viskans myror!

”Hur många är ni som jobbar här egentligen?”
”Vad menar du?”

”Det kommer nya människor ut ur köket hela tiden ju, och det är alltid nya ansikten…”

Ja, nu är då frågan, vilka är dessa nya ansikten som alltid kommer ut ur köket i tid och otid?

Svaret är: Våra myror!

De som vi kallar ”våra myror” är kort och gott våra praoelever/praktikanter. På högstadiet har de som går i årskurs åtta och nio prao i två veckor. Niorna har sin period på hösten, och åttorna på våren. Elever som går i gymnasiet, hotell- och restaurang brukar ha praktik en period som ingår i deras utbildning. Vi brukar ta hand om ett antal myror, både under hösten och våren, och både från högstadiet och från gymnasiet, i hopp om att lära dem en del inom kök och för att ge en bild om hur det är att jobba på restaurang/café.

Denna och förra veckan har vi haft besök av tre underbara ungdomar. Robin och Beatrice från Bodaskolan och Elsy från Borås Kristna Skola. De är verkligen en klass för sig, grymt duktiga! De har under sin period visat framfötterna något enormt, så nu kan vi i stort sett lämna dem själva i köket så ordnar de matbeställningarna, någonting man inte alls har som krav på en 15-åring.

  

Dessutom har vi på Café Viskan varje tisdag-fredag i fyra veckors tid utbildat Lina och Simon från Almåsgymnasiet. Jonelia från Marks gymnasieskola har också kommit varje tisdag-onsdag i flertalet veckor. Det är alltid roligt att lära ut kunskap inom ett speciellt område och vi hoppas att de har lärt sig av våra tips och idéer. De har också kommit med egna förslag för att utveckla och göra kvaliten på maten bättre. Superbra!

Om man nu räknar i huvudet så får man ihop att vissa dagar har vi så många som sex myror samtidigt. Det är lite för många, tyvärr. Det kan bli lite trångt inne i köket, om man säger så. Men vi hänger inte läpp för det. Ibland kan det vara skönt för oss anställda att få lite hjälp! Tack för det!

Är det så att ni blir serverade av en ung kille eller tjej med en praoskylt på tröjan så är det alltså en praktikant ni har stött på. De är då alltså under utbildning och vi hoppas att ni har överseende med det.

Välkommen till Café Viskan!