Julkänsla på Viskan

div class=”separator” style=”border-bottom: medium none; border-left: medium none; border-right: medium none; border-top: medium none; clear: both; text-align: center;”>

Visst får man den där härliga julkänslan när snön ligger så vackert vit på marken? Det känns i hela kroppen att advent börjar närma sig, och mycket riktigt, på söndag tänder vi det första av de fyra ljusen.
Känslan blir inte direkt sämre av att vår härliga ”pynttant” Mia har sprungit runt i caféet och dekorerat små julgrupper och adventsljusstakar. Tomtar, julenar och stora ljussammansättningar har satts ut, pepparkaksburkarna har ställts fram och de sockrade struvorna ligger i sina glasburkar och väntar på att bli uppätna.
Kakmontern har börjat dekoreras med julinspiration, där det bland annat finns mjuk pepparkaka med härlig julglasyr, chokladtårta med pepparkakskross, fyllda muffins på juligt vis samt jultårta med choklad och lingon. Lagom till advent kommer det också att finnas glögg som kanske kan bli ett alternativ till kaffe eller te.
Det enda som saknas är väl lussekatterna då? Tro mig, imorgon kommer de, rykande färska, att ligga på kakmontern. Innan glöggen anländer kan man kanske avnjuta bullarna med en kopp kanelte eller chaite, som enligt källor smakar som jul. Underbart!
Välkommen till Café Viskan!

Dela på sociala medier:

Google+ LinkedIn