Hur arbetar vi på Viskan?

Syftet med denna blogg är att få med er ”bakom kulisserna”, men innan vi ska ta steget dit behöver vi informera er om hur vi jobbar. Det är nämligen så att vi har märkt att det finns kunder som inte riktigt förstår hur vi arbetar, så här kommer en snabb genomgång om arbetsplatsen Café Viskan!

Allt börjar med att du som kund kommer och besöker oss, och det första du ser är en lång kö. Du tänker direkt, ska vi stå i denna kö? Efter denna tanke tittar du framåt mot kassan och ser fyra (ibland fem) anställda springa runt som irriga höns för att ingen ska behöva stå mer än nödvändigt i kön. Vi försöker alltid jobba så snabbt som möjligt för att få ett flöde och för att ingen ska känna att sin lunchrast går åt till att stå i kö.

Vi jobbar som så att en anställd hjälper ett sällskap. Är ni  till exempel fyra stycken som ska äta lunch så är det smidigast om ni håller er till en person i kassan. Det spelar ingen roll om ni betalar ihop eller separat, allt sådant ordnar vi. Ska du och dina kompisar beställa samma sak? Säg till direkt! Allt går mycket fortare då.

Okej, ni har nu beställt lunch hos oss. Vi frågar var ni sitter någonstans, och sedan springer vi upp till köket med beställningen. I köket är det minst två personer som jobbar. Dessa personer gör allt för att er mat ska bli färdig så snabbt som möjligt. (Tidtagning har visat att efter ni har beställt Dagens lunch, kan ni få er mat på endast fyra minuter!) När maten är färdiglagad är det plockens tur att rycka in. Jobbar man på plocken serverar man ut mat, samt tar in disk. Man har också ansvar över att cafét ser rent och fräscht ut.

Ut ur köket kommer maten och in i disken kommer disk. Här lämnas allt över till diskaren som slänger allt skräp och diskar all disk. Han springer ut med allt rent till oss för att vi alltid ska ha någonting att lägga kakor, eller mat på.

Allting brukar flyta på smidigt, de som arbetar i kassan kan fokusera på kunden, de i köket behöver bara fokusera på att laga er mat och personen på plocken får springa runt som allt-i-allo. Skoja lite med kunderna, städa lite och servera mat.

Det är det stora hela, ibland kan det finnas extraarbetare också, som till exempel fyller på drickor, fyller upp kakmonter, lagar extra mat, diskar med mera med mera.

Med detta skrivet kan vi nu ta steget in ”bakom kulisserna” och utveckla vårt syfte. Det ser vi fram emot!