Vinbarens ekologiska blåmusslor
En av Vinbarens populäraste rätter är de grädde och vittvinskokta blåmusslorna.
Många av våra gäster har undrat vart vi får tag på dessa fantastiska musslor. Då kan vi berätta att de kommer från Scanfjord Mollösund. Mollösund är ett charmigt fiskarsamhälle i Bohuslän.
Musslorna lever ett gott liv av den näring som det salta och friska västerhavet pumpar in ot kusten. Inne i skärgården garanteras det ständigt strömmande vatten och en god och jämn tillgång av föda för musslorna.
Alla Scanfjords blåmusslor är kravodlade. Blåmusslorna repodlas vilket betyder att de kan få optimalt med näring samtidigt som de inte får kontakt med havsbotten och är därför fria från sand och lera. Ytterligare en fördel är att de slipper störa den känsliga bottenmiljön.
Ni kan läsa mer om odlingen på www.scanfjord.se
Några vackra bilder från odlingen kommer här 🙂