Historien om oss

Allting började som en idé att starta ett litet och mysigt café i utkanten av Borås centrum. Vi lyckades få en lokal intill restaurangen som vår familj drev och 2005 öppnade vi dörrarna till Café Viskan för första gången.

Visionen med caféet var att skapa en härlig atmosfär där vi kunde erbjuda hemgjorda bakverk och maträtter för alla boråsare och turister. Lokalerna var utmärkta, konceptet höll och med tiden blev det dags att fundera på hur vi kunde utvecklas. Beslutet blev att utöka caféet till vår familjs restaurang som låg intill.

När ombyggnationen var klar fick vi väldigt bra respons från gästerna, och kunde så småningom öppna upp en bar samt lägga ännu mer fokus på mat och kaffedryck.

Under samma period byggdes Sandwalls plats om till den populära mötesplats den är idag, med Viskan som en central del i umgänget. Längs promenadstråket där Viskan sakta flyter fram hade vårt café nu en av Borås största uteserveringar.

Vår passion
Idag drivs Viskan av samma tre bröder som startade det; Nima, Milad och Soroush Ramezankhani. Tre bröder med stor drivkraft, passion för god mat och en brinnande önskan att ge Borås en mötesplats att umgås på tillsammans. Tiden har gått och Viskan blir mer och mer populärt för varje år.

För oss är respekten och lyhördheten för gästerna det viktigaste när vi utvecklar vår verksamhet, och vi tror att det har varit en nyckel till vår framgång så här långt. Det har också resulterat i ett café till i hjärtat av Knalleland, Viskan Knalleland.

Atmosfären
Vad kan vara mer avgörande än atmosfären när man vill ta en mysig fika? Det var ju vår vision från början. En stor del av atmosfären hos oss står faktiskt boråsarna själva för. Därför gör vi allt vi kan för att skapa en plats där både boråsare och turister kan mötas och njuta av en god lunch, bra frukost eller härlig after work – och bidra till den fantastiska atmosfären på Viskan.

Vi öppnade Viskan Knalleland 2011 för att ge alla shoppingsugna boråsare någonstans att ta en paus med en kopp kaffe, hembakt fika och god mat. Mer om Viskan Knalleland