Bistromeny - Café Viskan

Bistromeny

Fredag och lördagskvällar efter klockan 18 serverar vi speciellt utvalda rätter från vår Bistromeny. En meny där vi fokuserar på kreativt sammansatta smaker. På variation och mångfald. På enkelhet och charm, spontanitet och kvalitet. Mat med det lilla extra helt enkelt. Låt det väl smaka!

Boka bord

Är ni ett större sällskap är det alltid bäst att ni bokar bord innan. Kontakta oss på 033 – 10 25 80 eller via vår sida boka bord. Varmt välkomna!

NÅGOT ATT BÖRJA MED

OST & CHARK
Tre sorters chark, marinerade oliver, två sorters ost, fikonmarmelad och fröknäcke.
Halv 129:- Hel 199:-

VITLÖKSBRÖD PÅ FOCACCIA
Focaccia, ört- och vitlökssmör, cheddarost.
59:-

Välj till röra:
Skagenröra +40:-
Tapenade +10:-
Tzatziki +10:-

SALLADER

CHÈVRE OCH PUMPASALLAD
Chèvre, rostad butternutpumpa, rostade pumpafrön, och honungsvinegrette.
135:-

RÄKSALLAD
Räkor, morotsjulienne, ägg, avokado och basilikamajonäs.
165:-

VISKANS CEASARSALLAD
Caesar kyckling/räkor, romansallad, bacon, parmesan, krutonger och Viskans caesardressing.

Kyckling 149:-
Räkor 169:-

PASTA

OXFILÉPASTA
Krämig linguinipasta med oxfile, tryffel och portabellosvamp. Toppas med parmesan och örter.
159:-

SPENAT- OCH RICOTTAFYLLD TORTELLONI
Spenat- och ricotta fylld tortelloni slungad i pesto på solrosfrön. Serveras med bakad cocktailtomat och hyvlad parmesan.
139:-

Hamburgare

CHEESEBURGARE PÅ HÖGREV 200 G
Med ost, tomat, tryffelmajonnäs, picklad rödlök, sallad och krispiga pommes.
149:-

HALLOUMI BURGARE
Med stekt halloumi och grillad portabellosvamp, picklad rödlök, tomat, sallad, tryffelmajonnäs och krispiga pommes.
149:-

Varmrätter

CLUB SANDWISH
Grillad kyckling, dijonsenapscreme, bacon, tomat, sallad och cheddarost. Serveras med krispiga pommes.
149:-

GRILLAD KYCKLINGFILÉ
Serveras med krispiga pommes och chilibearnaise samt säsongens primörer.
139:-

RYGGBIFF
Grillad ryggbiff serveras med rödvinssky, bearnaise, smörsljungade primörer och klyftpotatis.
189:-

Surdegspizza

OXFILÉ
Oxfile, babytomater, rödlök, paprika och chilibearnaise.
165:-

TRE OSTAR
Chévre, mozzarella, parmesan, honung, pinjenötter och ruccola.
145:-

LUFTTORKAD SKINKA
Lufttorkad skinka, pesto på solrosfrön, tomat, mozzarella och ruccola.
165:-

SMÅRÄTTER & TILLBEHÖR

SÖTPOTATISPOMMES slungade i riven parmesan och persilja. Serveras med tryffelaioli.
55:-

KRISPIGA POMMES med chilibearnaise.
45:-

PADRONES med havssalt och olivolja.
65:-

LITEN TOMATSALLAD med mozzarella. Serveras med balsamicoreduction.
55:-

NACHOTALLRIK med cheddarost. Serveras med salsa och guacamole.
99:-

MARINERADE OLIVER
45:-

DESSERT

VANILJPANNACOTTA med äppelkompott och mandelcrumble.
69:-

HET CHOKLADBROWNIE med kolasås, chokladsås och kokosglass. Serveras i gjutjärnspanna.
89:-