×
app8
app7

Om oss

Allting började år 2005, då som en idé att starta ett litet och mysigt café i utkanten av Borås centrum. Visionen med caféet var att erbjuda hemlagade bakverk och maträtter samtidigt som man ville skapa en härlig atmosfär för alla boråsare och turister. Konceptet höll och lokalerna var utmärkta, men tiden kom när man fick ta ett beslut om företagets utveckling. Beslutet blev att utöka caféet till den intilliggande restaurangen som även den ägdes av familjen. När ombyggnationen var klar fann man ett stort gensvar hos gästerna, och man kunde så småningom öppna upp en bar samt ge mer fokus på mat och kaffedryck. Det var även nu man började samarbeta med delägarna Uddetorp Invest.
Läs mer om Uddetorp Invest.

Under samma period byggdes Sandwalls plats om till den populära mötesplats den är idag, med Viskan som en lika central del i umgänget. En av Borås största uteserveringar som ligger längs med promenadstråket där Viskan sakta flyter fram.

Passionen

Idag drivs Viskan av samma eldsjälar som startade det, familjen Ramezankhani; Nima, Milad och Soroush. Tre bröder med stor drivkraft, passion för god mat och en brinnande önskan att ge Borås en mötesplats att umgås på tillsammans. Tiden har gått och Viskan blir mer och mer populärt för varje år.

En nyckel till framgången är respekten och lyhördheten för gästerna när man utvecklar verksamheten. Detta har bland annat resulterat i två ytterligare anläggningar, ett i Knalleporten där Onyx har sina lokaler samt ett café i hjärtat av Knalleland, Viskan Express.

Atmosfären

Viskan strävar ständigt för att vara en viktig del av Borås, en plats dit invånarna kan finna en plats oavsett tid på dygnet där målet är att invånarna kommer fortsätta vara en del av den fantastiska atmosfären på Viskan!