×
app8
app7

Senaste nytt från bloggen

Fröfröjd

img_0410-2.jpg

Jo såhär en torsdag och med helgen stundandes så vill vi dela med oss av ett recept på det godaste fröknäcket vi vet! 

Ofta faller fröknäcke isär och blir till smulor eller så smakar det inte så gott om man Vill få det med så låg kolhydrathalt som möjligt. Men denna knäckis knäcker faktist!

Här kommer receptet, provar du det och bestämmer dig för att lägga upp så glöm inte att #:a oss #cafeviskan

Glad torsdag på er alla vänner!

1dl solroskärnor

1dl sesamfrön

0,5dl hela linfrön

2msk pofiber

1msk fiberhusk

0,25-0,5dl kokosolja (med eller utan smak)

2,5dl vatten

1/2tsk salt

Lite flingsalt, vallmofrö eller annat gott som man vill strö på

Ugnen ska vara 150 grader varm. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och kokosoljan och tillsätt. Blanda ihop till slät deg.

Täck plåten med bakplåtspapper och lägg blandningen på. Lägg ett till blad med bakplåtspapper och släta ut på hela plåten med händerna eller en träsked.

Grädda i ca 50min, ta ut och skär upp i bitar/rutor. Sätt tillbaka i ugnen i ca 5min till. Stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar i 30min till. Känn att brödet är helt torrt och inte mjukt längre. Låt det stå och torka sedan så länge du anser nödvändigt. 

Förvara i sluten behållare.

Låt det väl smaka!


#viskanrooms

rooms-65-2.jpg

Vilken stämning det har varit på #viskanrooms! Alla härliga människor som varit med och haft med sig gott sällskap och sitt bästa humör.Mojitobar, sangriabar, Moët-hörna och flera Dj:s som levererat helsköna beats.

Varje söndag har vi längtat till nästa viskanrooms… som lite extra guldkant på sommaren!

Och fotoglada gäster som vill vara med på vimmelbilder finns det också gott om 🙂

Tack @jenseliasson för vimmelbilderna!


En bättre februari…

Vilken februari det blev iår! Februari för Viskan började med Att vi hade fått äran och förtroendet att servera årets Stadshusmiddag på Stadshuset!Trerätters skulle lagas och serveras och utvalda viner som satte pricken över iet.

Det blev en fantastisk kväll och en riktigt lyckad sådan!

Alla glada och nöjda och givetvis alla vi i Viskanfamiljen som gjorde en insats för kvällen!

Efter att halva månaden hade gått och Alla hjärtansdag och all kärlekspridande hade passerat, ja då var det dags för den årliga BT-galan.

Café Viskan var nominerad i kategorin ”Bästa varumärke”

Hur grymt är inte det?!

Kvällen slutade med att Viskan fick andra priset i kategorin! Är vi stolta och glada? Ja, verkligen!

Och största tacken går till alla er underbara gäster för utan er finns inte vi ❤


En ny början tar form…

Det var inte så länge sen som den nya Västerlånggatan och ån var bara en ritning.


Men nu är den verklighet. Samma med Pallashuset som nu tar form som toppmoderna boenden med oslagbar utsikt över stan och en efterlängtad shoppingcenter av högre rang.

Populära butiker flyttar in och Borås waterside får ännu mer liv och glans. 

De här bilderna är snart ett minne blott:


Vi längtar till vårsolen som ska skina ner på de nya vackra platserna nere vid Viskan. Och vårt bidrag till den nya fina Västerlånggatan? Jo, en alldeles ny och härligt stämningsfull lounge del som kan förgylla tillvaron nere vid vattnet ännu lite till 😉

Bilderna från BT samt 

a-ripellino.se


Tack…


2016 gav sig av och nu är 2017 här!
Under 2016 har det hänt mycket hos oss och i vår Viskanfamilj.

Var och en av oss har jobbat hårt för en gemensam vision och ett syfte, att leverera service och produkter på en högre nivå, att bry sig om våra medmänniskor och vår planet och att försöka möta alla gästernas önskemål och överträffa deras förväntningar. Och helt enkelt göra vårt yttersta för att alltid vara det självklara valet hos våra kära Boråsare och besökare.

Under 2016 har Viskan enheterna sammanlagt kunnat ge dryga 70 personer jobb, vi har tillsammans jobbat över 60000 timmar under året och vi har haft öppet 360 dagar av 366 dagar (skottår 😊) 

Ett stort tack från oss alla till er alla underbara gäster som är vår motivation och inspiration till att göra det vi gör nästan varje dag året om.

Tack för 2016. 

Nu gör vi 2017!


Knallens morgonmeny

jea7844.jpg

Något vår stad alltid varit känd för är bra och prisvärd shopping. Invånare från orterna runtomkring har länge åkt in till Borås för att t ex handla på Knalleland. 
Snart drar julhandeln igång och det blir ännu mer tryck i både affärerna men också på caféer och restauranger.

Har du som många andra en mysig tradition att börja din arbetsdag/shoppingdag eller skoldag med en mysig frukost?

Då ska du inte missa våra frukostmenyer på Viskan Knalleland. 

Alla tre menyerna kostar 89kr och de kommer här:

Yoghurt med bär, rågbröd med ost samt apelsinjuice och kaffe/te


Avocadotoast, smoothie och kaffe/te


Ägg & bacon, juice och kaffe/te 


#BRAKFRUKOST

Varje vardag innan vi slår upp dörrarna till Caféet 07.30 fixas det och lagas det för fullt!

Frukostbuffén serveras ju då. Något som vi märker har blivit en klassiker att gå till. Att äta varje dag innan dagen drar igång, ta med sig eller unna sig den när det är något speciellt tillfälle. 

Vi ser till att det finns något för alla på vår buffé. Och viktigast av allt, att det är färska, fina råvaror av kvalitet och allt med lite extra kärlek tillsatt!

 Skickar med lite härliga bilder också 😉


Foto: Ulrika Göransson


När verkligheten blir bättre än visionen

img_0665-3.jpg

Som de allra flesta hunnit se har vi gjort om på Café Viskan centrum.Inte bara ute men också inne. Allt gammalt har åkt ut och massor med ny, härlig inredning har flyttat in. Stor investering, ja absolut, men värt det? Ännu större JA! Vem vill inte kalla den magiska miljön för sin arbetsplats men minst lika viktigt att våra gäster trivs, stimuleras och inspireras när de besöker oss. Alltså inte bara viktigt med det som man stoppar i munnen, men också alla intryck, färger, idéer och bilder som sätter sig på hornhinnan och skapar känslor, längtan och inspiration!

Vi vill tacka Ann-Louise och hennes Hjärterum för det fantastiska jobbet och Ulrika Göransson för de magiska bilderna. 

Lite bilder följer med också, både på hur det såg ut under ombyggnationen men också på den färdiga produkten ☺️

Kom in på en kopp ekologiskt kaffe eller något annat gott och njut!


Café Viskans nya kökschef…

Möt Martin Thom, född och uppvuxen i Toronto, Kanada.

-Mitt matintresse började hemma i Toronto när jag började extrajobba på restaurangkedjan ”The Keg Steakhouse Bar & Grill”. Så jag utbildade mig till kock och har sedan 1987 jobbat på olika hotell och restauranger runtom i världen. 

Martin är Café Viskans nya kökschef. Med sin stora internationella erfarenhet av branschen och den stora passionen för sitt yrke är han det självklara valet för tjänsten på ett café som är flerfaldigt rekommenderat av White Guide Café och vinnare av Gasellpriset. 

Gothia Towers, Stena Line och Grand Hotell i Borås är några av Martins tidigare arbetsplatser. 

Han berättar att hans professionalism och kvalitet i det han gör grundar sig i att han bara älskar att laga mat. 

-Det som jag brinner för i mitt yrke bl a är att hitta nya smaker men också kombinera gamla klassiker på ett nytänkande sätt. 

Vi på Viskan hälsar Martin välkommen och blickar mot en spännande höst och fler härliga sätt att möta och överträffa våra gästers förväntningar och önskemål!


Möt nya platschefen

Café Viskan centrum har nyligen stärkt styrteamet!

Sedan måndag 1/8 är Sophie Åhlén platschef i centrum. 

Många av er har redan träffat Sophie då hon har varit hos oss i många år. Men nu kliver hon in som platschef och det betyder att våra gästers favorithak kommer att bli ännu bättre!

Sophie är utbildad kock med treårig hotell och restaurangutbildning i ryggen med inriktning kök.

Hon har både jobbat som lunch- och a la carte kock bl a på Café Viskan och Viskan Vinbar.

Sophie hälsar att hon har som mål att Viskan ständigt ska utvecklas och följa dagens trender inom café och restaurang.

Och hon ser verkligen framemot att fortsätta bygga upp Viskan tillsammans med vår fantastiska personal till ett av Sveriges bästa caféer 😊

Sist men inte inte mist hälsar Sophie att allt detta är omöjligt utan våra underbara gäster så har ni åsikter eller önskemål är ni hjärtligt välkomna att kontakta henne på sophie.ahlen@cafeviskan.se 

🖐🏼🌸


Äldre inlägg »

Facebook